Reinig soldeertips en desoldeerpincetten efficiënt en veilig in slechts 1 seconde

Weller introduceert de nieuwe WATC100 soldeertip reiniger

Met de introductie van de nieuwe Weller WATC100 soldeertip reiniger kunnen operators een grotere controle en productiviteit behalen bij alle soldeerwerkzaamheden. Geoptimaliseerd voor gebruik in productiefaciliteiten, reinigt de compacte WATC100 soldeertips en desoldeerpincetten binnen één seconde, zonder residu op componenten of werkbank.

De veelzijdige nieuwe Weller WATC100, met automatische aan/uit-activatie, reinigt soldeertips en desoldeerpincetten schoon en efficiënt binnen één seconde, zonder dat er vuil wordt gemorst dat componenten zou kunnen beschadigen. Dankzij optimaal gereinigde tips hebben operators volledige controle over het soldeerproces. Dit zorgt voor een grotere efficiëntie en productiviteit bij alle soldeerwerkzaamheden.

Kostenbesparing

Door de tijdsbesparing, ten opzichte van handmatige reiniging, wordt het gebruik van de WATC100 al op korte termijn een kostenbesparing in de productie. De betere warmteoverdracht van de optimaal gereinigde soldeertips zorgt ook voor consistent hoogwaardige soldeerresultaten. ‘Bij de ontwikkeling van de WATC100 lag de focus op grotere efficiëntie en kostenverlagingen voor de operator. In vergelijking met conventionele reinigingsmethoden verlengt de automatische reiniging met de WATC100 de levensduur van de soldeertips tot wel twee keer, een ander belangrijk aspect in de verlaging van productiekosten,’ aldus Gerald Gardener, Global Product Manager bij Weller Tools.

Ruimtebesparend

Met zijn compacte ontwerp en ESD-veilige behuizing is de WATC100 speciaal ontwikkeld voor efficiënt werken op werkbanken in productiefaciliteiten.

Flexibel

Dankzij de eenvoudig te vervangen borstels, in twee verschillende ontwerpen voor verschillende graden van reiniging, kan de WATC100 worden gebruikt voor alle formaten en geometrieën soldeertips, evenals verschillende soorten soldeerdraad en flux.

Specificaties:

 • Universele, snelle reiniging van soldeertips en desoldeerpincetten.
 • Automatische aan/uit-activatie.
 • Optimale verzorging van soldeertips, verlengt de levensduur van de soldeertip tot wel twee keer vergeleken met handmatige reiniging.
 • Verschillende borstels voor verschillende reinigingsintensiteiten.
 • Activiteitsweergave van de verschillende modi via lichtbalk.
 • LED-verlichting in de borstelruimte.
 • Eenvoudige, gebruiksvriendelijke vervanging van de borstels.
 • Zwarte en/of grijze siliconen spatbescherming (kan worden gebruikt om aan te geven of er loodhoudend of loodvrij soldeer wordt gebruikt).
 • Onderhoudsvriendelijk, hygiënisch legen van het opvangbakje.
 • Compact productontwerp met een kleine voetafdruk.
 • Antistatische behuizing (ESD-veilig).

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.

Contact Nieuwsbrief