Siglent SDS7000A Oscilloscoop

Het nieuwe vlaggenschip van SIGLENT, de SDS7000A oscilloscoop

De vooruitgang in sectoren zoals telecommunicatie, draadloze technologieën en snelle digitale technologie, leidt tot toenemende vraag naar het analyseren van hoogfrequente en complexe signalen. Deze ontwikkeling zorgt voor een grotere behoefte aan oscilloscopen met uitgebreide functionaliteit die kunnen voldoen aan de groeiende eisen van moderne toepassingen. In deze context blijkt een oscilloscoop met hoge frequentie en 12-bits verticale resolutie een essentieel instrument te zijn. Dit instrument maakt niet alleen nauwkeurige visualisatie van hoogfrequente signalen mogelijk, maar biedt ook verfijnde differentiatie in verticale detectie.

SIGLENT heeft onlangs hun nieuwe vlaggenschip-oscilloscoop, de SDS7000A, uitgebracht. De SDS7000A biedt 4 analoge kanalen en 16 digitale kanalen, met bandbreedtes van 3 GHz en 4 GHz, waardoor het ontwerptoepassingen kan uitbreiden naar nieuwe testvereisten. De maximale sampling rate is 20 GSa/s, de verticale resolutie is 12-bit (hardwarematig), de standaard acquisition memory depth is 500 Mpts per kanaal en is uitbreidbaar naar 1 Gpts/ch. Het ruisniveau is 220 μVrms bij een bandbreedte van 4 GHz. De waveform capture rate kan oplopen tot 1 miljoen wfm/s, waardoor abnormale gebeurtenissen snel kunnen worden vastgelegd. De oscilloscoop heeft een 15,6-inch high-definition touchscreen, wat veel ruimte biedt om verschillende signalen tegelijkertijd te analyseren om zo de efficiëntie te verbeteren.

 

Signalen vastleggen met hoge nauwkeurigheid

Het vastleggen van signalen met een hoge nauwkeurigheid wordt mogelijk gemaakt door de sampling rate van 20 GSa/s, waarmee snelle signaalovergangen met grote nauwkeurigheid kunnen worden vastgelegd. Om kwantiseringsfouten te beperken, maakt elke sample gebruik van de 12-bits ADC; wat de engineer helpt om de details van de golfvorm duidelijk te observeren en de golfvorm nauwkeurig te meten. Met de grote opslagdiepte van maximaal 1 Gpts/ch kunnen signaalreeksen tot 50 milliseconden,  zonder onderbrekingen, bij de maximale sampling rate worden vastgelegd. Het gebruik van zoek-, navigatie- of history tools vergemakkelijkt de analyse van het gehele opgeslagen signaal.

 

Volledig nieuw High-Speed Platform

De processor van de SDS7000A is volledig geüpgraded. Het gebruik van een X86-processor verbetert aanzienlijk de reactiesnelheid, meting, bediening en analytische snelheid van het systeem en creëert meer mogelijkheden voor toekomstige uitbreiding van analysefuncties.

 

Eye/Jitter analyse

Oogdiagrammen zijn essentieel bij het analyseren van de signaalintegriteit van high-speed systemen, doordat ze de kenmerken van communicatiesignalen op hoge snelheid typeren. De kwaliteit van het systeem kan worden geëvalueerd door de invloed van inter-symbol crosstalk, ruis en bandbreedte te observeren. Jitteranalyse karakteriseert de statistische verdeling van kleine timingveranderingen in een systeem en wordt vaak gebruikt voor het debuggen van digitale communicatiesystemen en high-speed signaaloverdracht. De SDS7000A-serie ondersteunt automatische parametermetingen voor jitter- en oogkarakterisering. Eenvoudige configuratie en automatische metingen versnellen het debuggen en vereenvoudigen testen van het ontwerpen door de engineer.

 

Protocol compliance analysis

Met de SDS7000A biedt SIGLENT ingebouwde conformiteitstestoplossingen om systemen te evalueren ten opzichte van communicatiestandaarden, waaronder USB 2.0, 100base-TX, 1000base-T, 100base-T1 en 1000base-T1. Gebruikers hebben de mogelijkheid om de testparameters naar eigen wens aan te passen, terwijl de software de oscilloscoop aanstuurt om de test volautomatisch uit te voeren. Vervolgens worden de testresultaten van het signaal (Goed/Fout) automatisch gegenereerd na vergelijking met de vastgestelde referentienormen. Dit proces draagt bij aan een snelle detectie en oplossing van essentiële signalerings- en transmissieproblemen.

Specificaties:

 • 4 analoge kanalen, tot 4 GHz bandbreedte met een samplefrequentie tot 20GSa/s.
 • 12-bit ADC.
 • Lage achtergrondruis: 220 μVrms bij een bandbreedte van 4 GHz.
 • SPO-technologie.
 • Intelligente trigger: Edge, Slope, Pulse, Window, Runt, Interval, Dropout, Pattern, Qualified, Nth edge, Setup/hold, Delay and Video (HDTV supported). Zone Trigger simplifies advanced triggering
 • Serial bus-triggering en decodering, ondersteunt protocollen I2C, SPI, UART, CAN, LIN, CAN FD, FlexRay, I2S, MIL-STD1553B, SENT, Manchester, ARINC429 en USB 2.0.
 • Gesegmenteerde acquisitie (Sequentie) modus, waarbij de maximale opnamelengte wordt verdeeld in meerdere segmenten (tot 124.000), volgens triggercondities ingesteld door de gebruiker, met een zeer korte dead time tussen de segmenten om het kwalificerende evenement vast te leggen.
 • Geschiedenisgolfvormopname (History) functie, waarbij de maximale opgenomen golfvormlengte 124.000 frames is.
 • Automatische metingen van meer dan 50 parameters, ondersteunt statistieken met histogram, tracking, trend, Gating-meting, en metingen op Math, History en Memory traces.
 • 4 Math traces (32 Mpts FFT, Filter, optelling, aftrekking, vermenigvuldiging, deling, integratie, afgeleide, vierkantswortel, enz.), ondersteunt formule-editor.
 • Overvloedige data-analysefuncties zoals Zoeken, Navigeren, SignalScan, Digitale Voltmeter, Teller, Golfvormhistogram, Bodeplot, Vermogensanalyse, Oog/Jitteranalyse en Conformiteitstest.
 • Hoge snelheid hardware-gebaseerde Gemiddelde, Hi-Res; Hoge snelheid hardware-gebaseerde Maskertestfunctie, met Maskereditor gereedschap voor het maken van door de gebruiker gedefinieerde maskers.
 • 16 digitale kanalen (optioneel).
 • Ingebouwde 50 MHz golfvormgenerator.
 • Groot 15,6-inch HD TFT-LCD-scherm met een resolutie van 1920 * 1080; Capacitief touchscreen ondersteunt multi-touch gebaren.
 • Interfaces omvatten: 4x USB Host 3.1 Gen 1, 2x USB 3.0 Host, USB 2.0-apparaat, 2x 1000M LAN, DVI-D, DP 1.2, HDMI 1.4, Audio, Externe trigger in, Aux-uitgang (Pass/Fail, Trigger Out), 10 MHz In, 10 MHz Out.
 • Ingebouwde webserver ondersteunt externe bediening via de LAN-poort met behulp van een webbrowser. Ondersteunt SCPI-opdrachten voor externe bediening. Ondersteunt externe muis en toetsenbord.

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.

Contact Nieuwsbrief