SIGLENT SHA850A draagbare spectrum & vector network analyzer

SIGLENT presenteert een draagbare spectrum & vector network analyzer: De SHA850A series.

De toenemende toepassing van RF-microgolftechnologieën heeft de vraag naar veldtestvereisten in mobiele communicatie en draadloze connectiviteit vergroot. De explosie van gerelateerde industrieën zoals 5G en IoT heeft een uiterst gecompliceerde elektronische meetomgeving gecreëerd. Deze eisen en omgevingen verschuiven steeds meer van laboratoria en werkstations naar on-site en outdoor toepassingen, waardoor draagbare analyse en meetinstrumenten noodzakelijk zijn.

SIGLENT introduceert een nieuw lid van onze RF-microgolfproductfamilie: de SHA850A-serie draagbare spectrum- en vector netwerkanalyzer. Deze nieuwe vormfactor is zeer geïntegreerd en speciaal ontworpen voor veldwerkzaamheden. Het is lichtgewicht en draagbaar, met nauwkeurige metingen en flexibele analysemogelijkheden. Het is geschikt voor draagbare handheld-bediening met een meegeleverde batterij en draagtas. De SHA850A kan gemakkelijk geavanceerde karakteriserings- of signaalvastleggingstoepassingen in ruwe werkomgevingen aan. De SIGLENT SHA850A-serie draagbare spectrum- en vector netwerkanalyzer biedt professionele nauwkeurigheid met flexibele analysemogelijkheden en de mogelijkheid om metingen te verrichten waar u ze nodig heeft met deze complete draagbare oplossing.

In de spectrum analyzer-modus kan tot 7,5 GHz worden gemeten met uitstekende RF-specificaties. De DANL (Displayed Average Noise Level) is -165 dBm, wat kleine signaalniveaus effectief kan identificeren. De enkelzijdige fase-ruis is <-104 dBc/Hz @1 GHz met een offset van 10 kHz, vergelijkbaar met een tafelmodel spectrum analyzer. Een onafhankelijke volledige frequentiebron (optie) en de standaard 25 dB preamplifier zorgen voor een snelle scansnelheid en hoge gevoeligheid voor verschillende toepassingen. Het meetbare frequentiebereik in de vector netwerkanalyzer-modus en de kabel- en antenne meetmodus is van 100 kHz tot 7,5 GHz, met een dynamisch bereik van maximaal 114 dB. Dit is essentieel voor toepassingen zoals het meten van de doorlaatband en out-of-band rejectieprestaties van filters tegelijkertijd, evenals het meten van smalbandige apparaten met hoge rejection.

De SHA850A-serie ondersteunt gelijktijdige meting van amplitude- en fasereactie, evenals gelijktijdige meting van de S11- en S21-parameters. Het kan echo-/insteekverlies, fase, groepsvertraging, staande golfverhouding, Smith-diagram, polair diagram, reflectie-/transmissiecoëfficiënt en andere formaten weergeven, die allemaal zijn inbegrepen. Het ondersteunt ook functies voor meting van afstand tot storing (DTF), time domain reflectometer (TDR), 1-poorts kabelverlies, 2-poorts inzetverlies, return loss en VSWR-metingen. Het versnelt het oplossen van transmissieproblemen en het oplossen van problemen met modulatieanalyse-opties, waaronder digitale modulaties zoals ASK/FSK/PSK/MSK/QAM en analoge modulaties zoals AM/FM/PM. Intuïtieve metingen van EVM (Error Vector Magnitude) en transmissiekwaliteitsfactoren, evenals visualisatiemodi, waaronder oogdiagrammen en constellaties, vergroten het oplossen van problemen met complexe signalen en systemen. De staande golfverhouding (SWR) van een antenne is een index die de mate van overeenstemming tussen de antenne en het basisstation aangeeft. Hoe groter de staande golfverhouding, hoe hoger het gereflecteerde vermogen en hoe lager de transmissie-efficiëntie, dat wil zeggen een impedantiemismatch. Geavanceerde Time Domain Analysis (TDR) kan nauwkeurig de karakteristieke impedantie van transmissielijnen meten en helpen bij het lokaliseren van specifieke locaties van onderbrekingen of kortsluitingen. Metingen van de afstand tot storing kunnen nauwkeurig de foutpositie van componenten van het transmissielijnsysteem lokaliseren, wat de magnitude van reactiesignalen op verschillende posities langs het signaalpad laat zien en dus een basis biedt voor het beoordelen van impedantieveranderingen die van invloed kunnen zijn op de prestaties. Met behulp van de DTF-meettrace kunt u transmissielijncomponenten, kabels en connectoren analyseren op schade als gevolg van mechanische stress, vocht of andere problemen. U kunt signalen analyseren op ons 8,4-inch multi-touch display. Universele USB- en LAN-communicatie interfaces maken verbinding met een pc mogelijk voor externe bediening of voor gebruik met een externe muis en toetsenbord. De robuuste instrumentbehuizing beschermt het tegen impact of externe schokschade.

De SHA850A-serie weegt slechts 3,2 kg en is geschikt voor buiten- en handheld-gebruik. De meegeleverde oplaadbare batterij gaat tot 4 uur mee. Het instrument kan worden uitgerust met GPS-positionerings- en logfuncties die met GPS-positionering metingen automatisch taggen tijdens surveywerk. Hiermee kunnen slechte signaalbronnen snel worden geïdentificeerd in verschillende veldtestomgevingen, waardoor de werklast voor het positioneren van signalen aanzienlijk wordt verminderd en problemen op het gebied van communicatiebasisstations, automobile OTA-testen en spectrummonitoring kunnen worden opgelost. De ANT-DA1-serie handheld directionele antenne heeft een frequentiebereik van 10 MHz tot 8 GHz en is handig om te dragen en te bedienen. De antennekit bevat drie directionele antennes met verschillende frequentiebanden en een handvat met een ingebouwde breedbandige low-noise versterker en oplaadbare batterij. Het handvat is ontworpen met twee werkmodi, “doorvoer” en “versterking”, om het dynamische bereik van het ontvangen signaal te verbeteren. De draagbare spectrum analyzer uit de SHA850A-serie heeft een breed scala aan toepassingen en is geschikt voor testvereisten op het gebied van communicatie-engineering, radiobeheer en telecomoperatie en -onderhoud. Met solide RF-prestaties, flexibele analysetools en een complete draagbare oplossing is de SHA850A een uitstekende toevoeging aan de veldkit van elke RF-engineer. Elk signaal. Altijd. Overal.

Specificaties:

  • Spectrum Analyzer Frequentiebereik van 9 kHz tot 3.6 GHz / 7.5 GHz
  • Kabel- en Antennetest Frequentiebereik van 100 kHz tot 7.5 GHz, Afstand tot Storing en Time Domain Analyse
  • Vector Netwerkanalyzer (Optie*) Frequentiebereik van 100 kHz tot 7.5 GHz, Bias out tot 32VDC (Optie*)
  • -165 dBm/Hz Getoond Gemiddeld Ruisniveau (Typisch)
  • -104 dBc/Hz @1 GHz, 10 kHz offset Single Sideband Phase Noise (Typisch)
  • Volledige bandbreedtebron (Optie*) en standaard voorversterker
  • Analoge en Digitale Signaalmodulatie-analyse Modus (Optie*)
  • Geavanceerde Meetkit met Waterfall-diagram (Optie*)
  • GPS-ontvanger en GPS-logging (Optie*)
  • Typische werktijd van 4 uur, netto gewicht van 3.2 kg, 8.4 inch Multi-Touch Scherm

Contact Nieuwsbrief