Vapor Phase One

De Vapor Phase One biedt ontwikkelaars en kleine tot middelgrote dienstverleners voor prototyping een van de meest behoedzame soldeerprocessen in de industrie. In tegenstelling tot infrarood- of convectieprocessen kunnen assemblages met een hoge thermische massa, fijne steekstructuren of temperatuurgevoelige componenten probleemloos worden verwerkt.

Een korte inleiding tot dampfase solderen

Dampfase solderen – ook wel condensatie solderen genoemd – is gebaseerd op dezelfde fysische principes als een heat pipe. Een inerte vloeistof wordt boven het kookpunt gebracht, waardoor zich net boven het oppervlak een dampfase vormt. Deze vloeistof is een speciaal ontwikkeld medium genaamd Galden® dat kookt tussen 230 °C en 240 °C, afhankelijk van het type. Deze nieuw gevormde damp transporteert energie van de warmtebron naar een of meer “koellichamen”. In dit geval zijn deze koellichamen uw printplaat, uw componenten en de aangebrachte soldeerpasta.

De damp condenseert eerst op de koelere oppervlakken, zodat hij een grotere hoeveelheid energie naar die gebieden transporteert en je printplaat zachtjes verwarmt. De soldeerpasta smelt zodra je printplaat de juiste temperatuur heeft bereikt. De maximale temperatuur die de soldeerpasta kan bereiken, wordt beperkt door het kookpunt van Galden®.

Snelle temperatuurprofielen: Dankzij het ontwerp van de Vapor Phase One en Two kan de gebruiker snelle temperatuurprofielen uitvoeren met behulp van een in hoogte verstelbare printplaatlift.

Aangepaste soldeerprofielen: Onze dampfasesoldeersystemen kunnen individuele soldeerprofielen importeren via een SD-kaart. Op basis van deze profielen worden het verwarmingsvermogen en de liftpositie aangepast aan verschillende soldeerpasta’s en printplaattechnologieën.

Snelkoelen: Deze functie verkort de procestijd en zorgt voor minimaal verlies van Galden® wanneer de printplaat wordt verwijderd.

Anticondens: Met de dampfasetechnologie is de gesoldeerde assemblage meestal bedekt met Galden®-resten. Onze assemblage wordt na het soldeerproces op een temperatuur van 120 °C gehouden, waardoor er nauwelijks resten achterblijven.

Hefdeksel: Het deksel van de proceskamer gaat automatisch omhoog om het plaatsen en verwijderen van printplaten te vereenvoudigen. Dit helpt ook om het warmtetransportmedium te behouden.

Kijkvenster: Naast een scherm dat real-time temperatuurgegevens weergeeft, heeft de Vapor Phase One & Two een kijkvenster met interne verlichting waardoor je in de proceskamer kunt kijken.

Veiligheid: De Vapor Phases hebben diverse veiligheidsmechanismen geïmplementeerd in zowel software als hardware om een veilige werking en soldeerproces te garanderen.

Open Source Hardware: We hebben de broncode van de firmware evenals schema’s en constructiebestanden gepubliceerd in onze GitHub repository PCB-Arts/vaporphaseone.

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.

Contact Nieuwsbrief