Verbeter “On-the-Go” Testen

SIGLENT lanceert de SHN900A-serie Handheld Vector Network Analyzer

Mei 2024: Siglent introduceert de nieuwe SHN900A series handheld vector netwerk analyzers. Deze handheld vector netwerk analyzer is beschikbaar met een frequentie tot wel 26,5 GHz. De analyzer heeft uitstekende technische specificaties en integreert vector netwerk analyse, spectrum analyse, kabel- en antennetests en tijdsdomeinanalyse in één draagbaar apparaat. Hij wordt aangedreven door Li-ion batterijen, die een uithoudingsvermogen van maximaal 4 uur bieden. De SHN900A is ontworpen om de uitdagingen van “buiten-het-lab”-metingen aan te kunnen. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn installatie, onderhoud en service van communicatiesystemen in het veld, evenals onderhoud van productielijnen en veldtesten bij auto-elektronica.

Uitstekende Eigenschappen

Met een dynamisch bereik tot 110 dB is de SHN900A goed uitgerust voor toepassingen die hoge dynamiek vereisen. De lage trace ruis (0,0005 dB rms, 0,015 graden rms) verbetert de testnauwkeurigheid aanzienlijk en voldoet met precieze metingen aan de behoefte van de gebruiker. De SHN900A ondersteunt de meting van S-parameters (S11, S12, S21, S22) evenals de differentiële S-parameters (Sdd11, Sdc11, Scd11, Scc11), en ondersteunt alle standaard weergaveformaten zoals Smith Chart, Polar Chart, SWR, etc. De hoge dynamiek, de lage ruis en de flexibele meet- en weergave-instellingen helpen de testengineer om betrouwbare gegevens te verkrijgen.

De nauwkeurigheid van elke netwerk analyzer is nauw verbonden met de kalibratie. De SHN900A ondersteunt kalibratiemethoden zoals SOLT, SOLR, TRL, Response, Enhanced Response, etc. Hij is compatibel met verschillende kalibratiesets, ondersteunt door de gebruiker gedefinieerde kalibratiekits en vergemakkelijkt het testen van apparaten met verschillende interface types. De SHN900A ondersteunt impedantieconversie, fixturesimulatie, adapterverwijdering/invoeging, ect.

Breed Scala aan Standaardfuncties

De Kabel- en Antennetest (CAT) modus van de SHN900A beoordeelt en diagnosticeert de elektrische prestaties van RF- en microgolftransmissiesystemen. Het is uitstekend geschikt voor taken zoals het installeren en onderhouden van antennesystemen, het uitvoeren van afstand-tot-fout (DTF) metingen op kabels, het meten van enkelpoort kabelverlies, en het beoordelen van antenneaanpassing. De SHN900A bevat ook een ingebouwde GPS-functie voor geografische positionering tijdens metingen. De bias tee-functie levert gemakkelijk DC-bias aan externe objecten die worden gemeten. Functies zoals gesegmenteerde sweep en frequentie-offsetmodus verbeteren de analyseprecisie, efficiëntie en flexibiliteit bij het testen van componenten.

Het apparaat wordt geleverd met een op maat ontworpen draagtas voor veilige transport en handige opslag van alle accessoires op één plek.

Nuttige Opties 

De spectrumanalysemodus faciliteert de meting van parameters zoals kanaalvermogen, aangrenzende kanaalvermogensverhouding (ACPR) en bezette bandbreedte. Dit stelt de technicus in het veld in staat om RF-signalen te verifiëren en ervoor te zorgen dat alles binnen de specificaties valt. De Marker → SA-functie maakt een snelle overgang mogelijk van VNA- naar spectrumanalyzermodus om naar het specifieke markerfrequentiepunt in beide modi te kijken, wat het zoeken en analyseren van signalen vereenvoudigt.

Tijdsdomeinanalyse (TDA) ondersteunt verschillende functies zoals tijdsdomeintransformatie, windowing en gating, wat helpt bij de karakterisering van apparaten vanuit zowel tijd- als frequentiedomeinperspectieven. Tijdsdomeinreflectometrie (TDR) biedt veel verbeteringen ten opzichte van TDA, waaronder reflectie- en transmissieanalyse, oogdiagram simulatie, snelle foutlokalisatie en typebepaling, samen met gesimuleerde oogdiagram generatie en jitter injectie voor het beoordelen van signaaltransmissie-effecten.

Gebruiksvriendelijkheid voor het veld

De SHN900A is ontworpen voor een beknopte en gebruiksvriendelijke ervaring, met flexibele en eenvoudige bediening. De snelle toegangsknoppen en de intuïtieve opzetstructuur stroomlijnen testprocedures, waardoor snelle, foutloze gestandaardiseerde metingen mogelijk zijn. Engineers kunnen eenvoudig vensters, kanalen en tracen beheren, wat de bruikbaarheid verbetert en efficiënt aan diverse testbehoeften voldoet. Ondanks de hoge integratie beschikt de SHN900A over een ruim 8,4-inch touchscreen in een robuust maar licht chassis, met een gewicht van slechts 3,2 kg voor gemakkelijke draagbaarheid.

Specificaties:

  • Frequentiebereik: 30 kHz tot 26,5 GHz.
  • Frequentieresolutie: 1 Hz.
  • Niveauresolutie: 0,01 dB.
  • Bereik van IFBW (Intermediate Frequency Bandwidth): 10 Hz tot 3 MHz.
  • Dynamisch Bereik: 110 dB (typisch).
  • Standaard CAT/DTF Meting.
  • Standaard Bias-Tee voor externe meetobjecten.
  • Standaard GPS, Tijd- en Locatiegegevens opslaan.
  • Typische werktijd 4 uur, netto gewicht 3,2 kg, 8,4 inch Multi-Touch Scherm.
  • Soorten metingen: Scattering-parametermeting, differentiële parametermeting, ontvangermeting, tijdsdomein parameteranalyse, limiettest, rimpeltest, impedantieconversie, fixturesimulatie, adapter verwijdering/invoeging, verbeterde tijdsdomein parameteranalyse (TDR), spectrumanalyse, frequentie-offset, scalaire mixermeting, pulsmeting.

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.

Contact Nieuwsbrief