Advies Werkplaats Inrichting

De werkpleksystemen van KARL bewijzen zich al tientallen jaren in de industrie. Klanten uit de meest uiteenlopende branches waarderen het ergonomische ontwerp, de duurzaamheid en flexibiliteit en de geavanceerde technologie en media-integratie. Zowel wereldmarktleiders als middelgrote bedrijven vertrouwen op de grote ervaring van het familiebedrijf Andreas Karl GmbH & Co. KG uit Fahrenzhausen bij München.

Programmaoverzicht
Ergonomie Functionaliteit Design Innovatieve werkpleksystemen KARL origineel.
Download PDF
QUADRO
De tafel voor duizend ideeën
Download PDF
SINTRO
Het SINTRO tafelprogramma, ontworpen als een modulair systeem, voldoet aan alle eisen voor een modern werkplekontwerp in productie en montage.
Download PDF
BASIC
Modulair design, flexibiliteit en een consistente prijs-prestatieverhouding kenmerken het BASIC-werkpleksysteem.
Download PDF
Test- en meettechniek.
Met geïntegreerde test- en meettechniek biedt KARL een omvangrijk assortiment dat overtuigt met de beste functionaliteit en hoge flexibiliteit.
Download PDF
Transfersystemen
Transfer- en logistieke systemen van KARL worden gebruikt voor transport, assemblage en Ingebruikname.
Download PDF
FIFO-legborden.
Via schuine legborden, optioneel aangevuld met scheidingswanden en rolstrips, De containers gaan automatisch van de laadzijde naar de uitneempositie. Materiaalvoorziening en waardetoevoegende montage zijn van elkaar gescheiden, wederzijdse beïnvloeding wordt vermeden.
Download PDF
SINTRO paktafel
Met zijn ontelbare combinatiemogelijkheden biedt het SINTRO werkpleksysteem de juiste oplossing voor elke verpakkingstafelbehoefte.
Download PDF
Kast- en reksystemen.
Stalen kasten van KARL: Professioneel gebruik in de montage en productie. Het assortiment rolcontainers en houten kasten: Eersteklas opslag.
Download PDF

Leasing

In de samenwerking met zijn klanten en partners heeft Tooltronics vooral één doel: langdurige en succesvolle relaties opbouwen, waarvan alle partijen profiteren.

Daarbij mag u van Tooltronics het volgende verwachten:
:: Eenvoudige, snelle afhandeling
:: Persoonlijke service op locatie
:: Klantgerichte voorwaarden

Lease wordt steeds populairder. Voor veel bedrijven is leasen nu al een vast onderdeel van hun financieringsstrategie. Maar welke voordelen biedt lease u?

Hier vindt u vier redenen waarom lease voor u als klant voordelig is:

1.) Het helpt liquiditeit te behouden.
Lease spaart het eigen vermogen en versterkt de kredietwaardigheid tegenover de huisbank, want een goed presterende IT-uitrusting heeft haar prijs. Dit kost liquiditeit en moeilijk te verkrijgen bank- of leverancierskredieten. Leasing heeft daarentegen geen invloed op uw kredietruimte bij financiële dienstverleners en belast uw balans ook niet. De apparaten blijven namelijk eigendom van de leasemaatschappij zodat – anders dan bij koop – de verhouding eigen vermogen tot balanswaarde en eigen vermogen tot investeringskapitaal niet in uw nadeel verandert. Onder de streep betekent dit: u gebruikt de modernste technologie, verbetert tegelijkertijd uw kredietwaardigheid, uw balanscijfers en daarmee ook de rating van uw bedrijf.

2.) Het biedt zekerheid op het gebied van planning.
Het leasen van innovatieve IT-apparatuur betaalt zich uit. De reden hiervoor: u betaalt pas wanneer de technologie in uw bedrijf zich uitbetaalt. In plaats van hoge aanschafkosten die telkens weer moeten worden terugverdiend, betaalt u regelmatige leasetermijnen – met opbrengsten die gedurende en door het gebruik van de apparatuur worden bereikt. Zo breidt u direct uw investeringsmogelijkheden uit. Naast dit pay-as-you-earn-voordeel hebt u ook nog zekerheid wat betreft planning. De constante leasetermijnen zijn een vast calculeerbare kostenpost in uw bedrijfsplanning.

3.) Het maakt grotere investeringen mogelijk op een vroeger tijdstip.
Lage termijnen vervangen hoge koopprijzen. Want vaak vereist de marktontwikkeling dat nieuwe technologie wordt ingezet. Om met uw bedrijf succes te hebben, moet u derhalve voortdurend investeren in moderne informatietechnologie. Maar voor de aanschaf ervan is kapitaal nodig en door de korte innovatiecycli zijn veel apparaten verouderd voordat ze zich uitbetalen. De oplossing: het leaseaanbod van Tooltronics. Door de kleine maandelijkse termijnen kunt u investeren in nieuwe technologie op het gewenste tijdstip. Zo blijft u de concurrentie voor.

4.) Het biedt flexibiliteit.
Wilt u technologisch up to date blijven, dan kunt u altijd uw apparatuur vernieuwen en uw leaseovereenkomst uitbreiden. Neem contact op met uw Account Manager om de voorwaarden te bespreken.

Kalibraties, verificaties, reparaties. Ook on-site

Tooltronics biedt verificatie-, kalibratie- en testmetingsdiensten die geaccrediteerd en/of gecertificeerd worden in overeenstemming met ISO/IEC 17025, ‘Algemene eisen voor de competentie van beproevings- en kalibratielaboratoria,’ en ISO 9001 ‘Kwaliteitsmanagementsysteem-Eisen’ dat een kwaliteitssysteem en metrologische verwijzingen bevat, zoals:

  • ISO 10012: ‘Eisen voor meetprocessen en meetapparatuur’
  • ISO/IEC Guide 98-3 ‘Richtsnoeren voor de uitdrukking van de onzekerheid in metingen’ (GUM)
  • ISO/IEC Guide 99 ‘Internationale woordenlijst van basis- en algemene termen in de metrologie’ (IVM)

Tooltronics biedt verificatie-, kalibratie- en meetdiensten in zijn ISO/IEC 17025- geaccrediteerde laboratoria en in situ.

Onze accreditaties garanderen dat onze kalibratieresultaten herleidbaar zijn naar het Internationaal Stelsel van meeteenheden (SI) via Euramet-laboratoria voor Europa (LNE, NPL, PTB…), NIST of NRC voor Noord-Amerika, en alle nationale metrologisch instituten die de internationale overeenkomsten van wederzijdse erkenning (MRA) van het CIPM, op het gebied van metingen, hebben ondertekend.

Tooltronics biedt een uitgebreid technisch aanbod van elektrische, mechanische en fysieke metingen. Daarnaast biedt Tooltronics gespecialiseerde diensten met betrekking tot metingen, zoals:

  • Temperatuur- en klimaattesten (karakterisering van testkamers, ovens)
  • Testmachines kracht en hardheid
  • Dimensionale meting en inspectie van voorwerpen, onderdelen en producten (CMM, optisch, lasertracker)
  • Wettelijke metrologie (weegschaal)
  • Testen van mechanische belasting, spanningsmeter installaties

Onze knowhow is gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring. We combineren een ambitieus beleid van strategische investeringen en kalibratietraining met een specifieke industriële organisatie. Zo kunnen wij maatoplossingen bieden die zijn aangepast aan uw meetprocessen.

Advies en Auditering

Onze kracht ligt in het individuele advies en het vinden van de optimale oplossing voor uw toepassing: Onze engineers en ESD coördinatoren adviseren en ondersteunen u graag on-site met de planning van ESD beveiligde zones, het opstellen van een ESD controle programma en het doorvoeren van scholing en workshops. Wij verzorgen gekwalificeerde ESD audits en materiaaltests volgends de huidige standaarden.

ESD, Cleanroom & ATEX vloeren

Het aanbrengen van ESD en ATEX vloersystemen wordt gedaan door bedrijven die technisch getraind zijn. Neutrale ESD metingen/keuringen van de vlakken worden uitgevoerd door gerenommeerde ESD instellingen. Het certificaat ‘ESD veilige vloer’, kan tegen kostprijs worden verstrekt. Tooltronics levert producten die geproduceerd zijn conform NEN-ISO 9001/14001.

EPI ESD en ATEX vloer- en wandsystemen voorkomen elektrostatische spanningsopbouw en dientengevolge ongecontroleerde elektrostatische ontladingen die schade en/of latente schade kunnen veroorzaken aan componenten. Zelfs geringe elektrostatische ontladingen, die niet waarneembaar zijn voor de mens, kunnen deze schade veroorzaken. De hiervoor relevante norm, NEN-EN-IEC 61340-4-5 laat een maximale spanning van 100 V toe (Walking Test). EPI ESD en ATEX vloersystemen voorkomen deze spanningsopbouw en voldoen aan deze geldende norm.