Diensten

Trainingen/certificering ESD, solderen, verbindingstechnieken, IPC

PIEK is het toonaangevende en internationaal opererende opleidings- en certificeringsinstituut voor de elektronica producerende industrie. Piek biedt wereldwijd maatwerk opleidingen en trainingen aan voor iedereen die werkzaam is op het gebied van elektronische modules en printplaten.

PIEK is de partner voor assemblage- en reparatiebedrijven, automotive sector, luchtvaart en defensie. Daarnaast ook nog voor bedrijven die werkzaam zijn in de ontwikkeling, productie en integratie van elektronica.

PIEK is al een halve eeuw wereldwijd bekend om haar zeer ervaren trainers, haar levenslange commitment naar haar jarenlange klanten en haar uitstekende kennis van de producten en de markt.

piek logo outlined 1
Bezoek onze website voor meer informatie

Kalibraties, verificaties, reparaties. Ook on-site

Tooltronics biedt verificatie-, kalibratie- en testmetingsdiensten die geaccrediteerd en/of gecertificeerd worden in overeenstemming met ISO/IEC 17025, ‘Algemene eisen voor de competentie van beproevings- en kalibratielaboratoria,’ en ISO 9001 ‘Kwaliteitsmanagementsysteem-Eisen’ dat een kwaliteitssysteem en metrologische verwijzingen bevat, zoals:

  • ISO 10012: ‘Eisen voor meetprocessen en meetapparatuur’
  • ISO/IEC Guide 98-3 ‘Richtsnoeren voor de uitdrukking van de onzekerheid in metingen’ (GUM)
  • ISO/IEC Guide 99 ‘Internationale woordenlijst van basis- en algemene termen in de metrologie’ (IVM)

Tooltronics biedt verificatie-, kalibratie- en meetdiensten in zijn ISO/IEC 17025- geaccrediteerde laboratoria en in situ.

Onze accreditaties garanderen dat onze kalibratieresultaten herleidbaar zijn naar het Internationaal Stelsel van meeteenheden (SI) via Euramet-laboratoria voor Europa (LNE, NPL, PTB…), NIST of NRC voor Noord-Amerika, en alle nationale metrologisch instituten die de internationale overeenkomsten van wederzijdse erkenning (MRA) van het CIPM, op het gebied van metingen, hebben ondertekend.

Tooltronics biedt een uitgebreid technisch aanbod van elektrische, mechanische en fysieke metingen. Daarnaast biedt Tooltronics gespecialiseerde diensten met betrekking tot metingen, zoals:

  • Temperatuur- en klimaattesten (karakterisering van testkamers, ovens)
  • Testmachines kracht en hardheid
  • Dimensionale meting en inspectie van voorwerpen, onderdelen en producten (CMM, optisch, lasertracker)
  • Wettelijke metrologie (weegschaal)
  • Testen van mechanische belasting, spanningsmeter installaties

Onze knowhow is gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring. We combineren een ambitieus beleid van strategische investeringen en kalibratietraining met een specifieke industriële organisatie. Zo kunnen wij maatoplossingen bieden die zijn aangepast aan uw meetprocessen.

 

Advies en Auditering

Onze kracht ligt in het individuele advies en het vinden van de optimale oplossing voor uw toepassing: Onze engineers en ESD coördinatoren adviseren en ondersteunen u graag on-site met de planning van ESD beveiligde zones, het opstellen van een ESD controle programma en het doorvoeren van scholing en workshops. Wij verzorgen gekwalificeerde ESD audits en materiaaltests volgends de huidige standaarden.

 

ESD, Cleanroom & ATEX vloeren

Het aanbrengen van ESD en ATEX vloersystemen wordt gedaan door bedrijven die technisch getraind zijn. Neutrale ESD metingen/keuringen van de vlakken worden uitgevoerd door gerenommeerde ESD instellingen. Het certificaat ‘ESD veilige vloer’, kan tegen kostprijs worden verstrekt. Tooltronics levert producten die geproduceerd zijn conform NEN-ISO 9001/14001.

EPI ESD en ATEX vloer- en wandsystemen voorkomen elektrostatische spanningsopbouw en dientengevolge ongecontroleerde elektrostatische ontladingen die schade en/of latente schade kunnen veroorzaken aan componenten. Zelfs geringe elektrostatische ontladingen, die niet waarneembaar zijn voor de mens, kunnen deze schade veroorzaken. De hiervoor relevante norm, NEN-EN-IEC 61340-4-5 laat een maximale spanning van 100 V toe (Walking Test). EPI ESD en ATEX vloersystemen voorkomen deze spanningsopbouw en voldoen aan deze geldende norm.